Rom i Italien

Har ni funderat på att besöka den "Eviga staden"?, isåfall så tänker ni nog på Rom i Italien.
Detta är en storstad som har mycket att erbjuda de personer som är intresserade av kultur och historia. Här finns en mängd sevärdheter, kyrkor, konstverk att uppleva. Detta är en stor stad med över 3 miljoner invånare. Det är även Italiens huvudstad.
Så vad finns det engeligen att se och vad bör man uppleva medans man besöker Rom. Det kan vara ett svårt val att välja det man bör besöka. Tyvärr så finns det i princip alldeles för många sevärdheter som man kan besöka. Men ett par av dessa sevärdheter är mer besökvärda än andra. Vi ska försöka skriva ner ett par saker man bör uppleva medans man besöker Rom.
Vi kommer även att skriva hur man lättast tar sig fram, detta så att ni slipper spilla tid på en mängd transportmedel som kanske både är dyra samt även tar längre tid.

Sevärdheter i Rom

Den första av våra sevärdheter som vi vill rekommendera i Rom är självklart Colosseum eller Il Colosseo som är en av de mest välkända och omtalade sevärdheter i Rom. Detta har blivit en symbol för Rom både för dess storhetstid men även för dess fall. Detta är ju den stadiobyggnaden som erbjöd folket gladiatorspel och andra sevärdheter. Här kunde man se vilddjur som slogs mot män, män som slogs mot män och även krigsspel och återspelningar av andra krig. Det var tom möjligt att fylla hela Colosseum med vatten och ha sjöslag här inne.
Vatikanstaten som ligger mitt i Rom och som skapades eller tillkom 1929. Detta är en egen stat i staten och den har sin egna postverk. Detta är verkligen ett måste om man besöker Rom. Man bör tänka på att ha propra kläder och inte alldeles för lättklädd när man kommer hit, om man väljer att inte bry sig om klädeskoden så kommer man troligtvis inte att komma in.
Här inne i vatikanstaten så är det möjligt att se Sixtinska Kapellet samt även Vatikanmuseet. Något som många inte tänker på är att det blir lättare och man får mer utav upplevelsen om man betalar en guide för att visa en runt. Detta underlättar för en själv samt att man får ut så mycket mer av sitt besök i denna gudomliga plats.
Det var åtminstone två sevärdheter som vi kan rekommendera i Rom. Det finns självklart fler saker som handlar om Rom. Men för att få ut så mycket som möjligt av ert besök och ha så mycket behållning så bör ni läsa på mer om Rom innan ni åker dit. Det finns flertalet sidor som handlar just om Rom. Vi kommer att lägga in länkar till dessa nedanunder.

Ta sig fram i Rom, samt även hit

Det finns flera sätt att ta sig både till Rom samt ta sig runt i Rom. Ett av desa sätt är självklart att flyga till Rom. Det går flertal flyg till Rom samt Italien från Sverige dagligen. De flyg som går till Rom kommer troligtvis att komma in till Ciampion, Aeroporto GB Pastine som finns 1.5 mil utan för Rom. Annars så finns det även Fiumicino flygplatsen som ligger ungefär 3 mil utan för Rom.
Det är relativt lätt att ta sig från och till flygplatsen med kollektivtrafik såsom Buss, Tunnelbana, Tåg. Har ni tänkt att ta en taxi så kan ni räkna med ungefär 40 € för att ta sig från flygplatsen in till centrala Rom.
Sedan att ta sig runt i Rom kan man böra väldigt simpelt för sig att studera Tunnelbana kartan och se var man ska åka. Det finns två Tunnelbanelinjor i Rom. Och dom går ihop vid centralstationen Termini. Så att ta tunnelbanan kan vara att föredra för att det är snabbt och lätt sätt att ta sig runt. Sedan finns det även stadsbussar och spårvagnar. Vill man åka någonstans så kan man lösa en biljett som gäller för stadsbussar, tunnelbanan samt även för spårvagnar. Dessa biljetter kallas ATAC och ni kan hitta ATAC-automater lite överallt. Dessa biljetter säljs även i flertal tidningsstånd mm.
Ta och besöka Rom sidan för att få ta del om mer information om Rom.
Det finns olika biljetter man kan lösa. Antingen CIS som är en veckobiljett och som då gäller en vecka. Denna biljett kostar lite över 10 €. En dagsbiljett kan kosta ungefär 3 Euro samt då om man bara vill åka någonstans så finns det en biljett som varar i 75 minuter och denna kostar ungefär 80 Eurocent. Så det kan löna sig att köpa en veckobiljett om man tänkt åka runt och besöka olika delar och se olika sevärdheter här i Rom.
Vi hoppas att ni kommer ha det trevligt i Rom under er semestertid där.Rese länkar

Länkar
Om Ta-semester.se

Egypten
Egypten karta
Sevärdheter i Egypten
Dyka i Egypten
Egypten länkar
Egypten forum

Turistmål i Egypten
Hurghada
Makadi Bay
El Gouna
Kairo

Kryssning Nilen
Golf i Egypten
Pyramiderna i Egypten
Sfinxen
Röda Havet

Brasilien
Brasilien Karta
Sevärdheter i Brasilien
Dykning i Brasilien
Språkresor till Brasilien
Brasilien länkar

Turistmål i Brasilien
Rio de Janeiro
Ponta Negra
Natal

Karneval i Rio
Rio
Kristus statyn
Sockertoppen
Amazonas
Iguacu vattenfallen

Italien
Italien kartor
Sevärdheter i Italien
Skidåkning i Italien
Dyka i Italien
Språkresor till Italien
Italien sidor

Turistmål i Italien
Rom
Venedig
Milano
Toscana

La Scala
Lutande tornet i Pisa
Colosseum
Vatikanstaten
Markuskyrkan
Vulkanen Etna

Mexico
Dyka i Mexiko
Karta över Mexiko
Sevärdheter i Mexiko

Turistmål i Mexiko
Cancun
Playa del Carmen
Yucatan
Riviera Maya
Acapulco

Maya Ruiner
Aqua Azul

Spanien
Spanien kartor
Golf i Spanien
Cykla på Mallorca.
Dykning i Spanien
Vandra på Mallorca

Madrid
Barcelona
Alcudia på Mallorca
Kanarieöarna
Lanzarote
Puerto del Carmen
Teneriffa
Los Cristianos
Teide på Teneriffa
Gran Canaria
Las Palmas
Playa del Ingles
Mallorca
Palma de Mallorca
Malaga
Sevilla
Sierra Nevada
Valencia

FC Barcelona
Real Madrid
Katedralen i Sevilla.
Flamenco dans
Prado museum i Madrid
Tjurrusning i Spanien
Tjurfäktning i Spanien

Turkiet
Turkiet karta
Dyka i Turkiet
Golfresor till Turkiet
Shopping i Turkiet

Gamla staden Istanbul
Istanbul
Marmaris
Side
Alanya
Icmeler

Sevärdheter i Turkiet
Troja
Hagia Sofia
Blå mosken
Topkapi
Pamukkale

Grekland
Korfu
Kreta
Rhodos
Chania
Kos
Zakhyntos
Lefkas
Paros
Samos
Skiathos
Thassos
Zakhyntos
Antiparos
Chalki
Egina
Kalymnos
Kefalonia
Naxos
Symi
Thessaloniki
Santorini

Thailand
Thailand karta
Dyka i Thailand

Ao nang
Phuket
Koh Samet
Koh Chang

Bulgarien
Sunny Beach
Nessebar
Golden Sands
Albena
Varna

London
Amsterdam
Berlin
New York
Köpenhamn
Rom i Italien
Barcelona
Dublin
Florens
Nice
Venedig
Wien
Bangkok
Lissabon
Prag
Budapest

Tunisien
Djerba
Tunis
Sousse
Hammamet

Portugal

Lissabon
Maderia
Porto
Algarve
Albufeira


Sitemap


Ta Semester

  Ta Semester   Egypten   Brasilien   Italien   Mexiko   Spanien   Turkiet